12. maaliskuuta 2014

Punainen pilau bulgurista


Olen yrittänyt saada jonkinlaista postausta aikaiseksi jo vaikka kuinka kauan, mutta homma on aina kaatunut siihen, että en meinaa keksiä reseptien oheen oikein mitään kirjoitettavaa. Tuntuu vähän tylyltä postata pelkkä resepti, mutta en nyt voi muutakaan. Jos ei runosuoni kuki, niin ei kuki.

Lyhyesti siis: kokeilin tehdä vaihteeksi pilauta bulgurista, ja lisäsin siihen vielä punajuurtakin väriksi. Lopputuloksena oli pelottavan punainen mutta hyvänmakuinen pilau. (Ruoka oli oikeasti paljon tummemman punaista kuin näissä kuvissa. En ymmärrä, miten Blogger joskus vääristää värit ihan kummallisiksi. Tällä kertaa vika ei ollut kuvaajassa, koska sen kyllä myöntäisin!)


Punajuuri-bulgur -pilau

1 rkl gheetä tai öljyä
1 laakerinlehti
2 vihreää kardemummaa
n. 2 cm:n pätkä kanelitankoa
1/2 tl jeeran siemeniä
n. 10 cashewpähkinää pitkittäin halkaistuina
2 rkl sulttaanirusinoita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1 vihreä chili pitkittäin halkaistuna 
suolaa maun mukaan
1/3 tl kurkumaa
2 pienehköä punajuurta raastettuna
1 tomaatti kuutioituna (tai n. 1 dl tomaattimurskaa)
1 tl korianterijauhetta
4 dl bulguria
tuoretta korianteria

Varaa kaikki aineet lähettyvillesi. Keitä bulgurit kypsiksi
paketin ohjeiden mukaan.

Kuumenna ghee tai öljy isolla pannulla (saa olla esim. wok-
pannu) ja lisää laakerinlehti, kardemummat sekä kanelitanko.
Kun mausteet alkavat tuoksua ja pullistuvat, lisää jeeran
siemenet sekä cashewpähkinät. Kun cashewpähkinät ovat
saaneet väriä, lisää rusinat sekä valkosipuli. Kun rusinat ovat
hieman pullistuneet (varo polttamasta valkosipulia), lisää
sipuli ja chili.

Paista, kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä, lisää suola,
kurkuma sekä punajuuret. Paista edelleen viitisen minuuttia.
Lisää tomaatti sekä korianterijauhe ja hauduttele kannen alla
n. kymmenen minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Lisää bulgur ja sekoita hyvin. Hauduttele vielä muutama
minuutti. Koristele tuoreella korianterilla.

Tämä sopii yksinäänkin kevyeksi kasvisruoaksi esim. jogurtin
tai jonkin raitakastikkeen kanssa tai sitten jonkin liharuoan
kumppaniksi. 


Chiliä voisi laittaa enemmänkin; itse tein tästä tarkoituksella aika mietoa.



8 kommenttia:

  1. Punajuuri antaa kyllä ihanan värin:) Ja nuo ihanat mausteet tuossa:) Meillä täällä MasterChefin tämän hetkisessä 4 kauden kilpailijoiden joukossa on intialainen Seranda,joka on naimisissa täkäläisen kanssa,ja tuonut paljon intialaista makua kilpailuun ja käyttää sitä myös hyvin luovasti,kuten sinä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina ihastellut intialaisten Masterchef-kokkien luovuutta, ja oma luovuuteni ei ole kyllä mitään heihin verrattuna. Erityisesti mieleen on jäänyt Rishi viimeisimmältä Australian MC-kaudelta. :) Osaisipa kokata samalla tavalla kuin he!

      Poista
  2. Komean punaiselta näyttää kyllä tänne päin! Kaunista ruokaa.

    Cashewpähkinöitä pitää olla joka paikassa, sanon ma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tunkisin mieluusti cashewpähkinöitä joka ruokaan. Harmi vaan kun ovat niin kalliita (kuten pähkinät yleensäkin), että joku tolkku pitää pitää. :-)

      Poista
  3. Tämä punainen pilau on kyllä kaunista, vaikka Blogger sitä olisikin vähän vääristellyt...
    Erittäin hauska idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tuo aika räikeä ilmestys ruokapöydässä. :-)

      Poista
  4. Kaunishan tuo väri on! Minustakin tuntuu, että jutut omien reseptien ympärillä ovat viime aikoina huimasti lyhentyneet. Tosin kirjoituskäsi kipsissä voi siihen asiaan vaikuttaa aika paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jestas, täytyy nostaa hattua, että olet jaksanut ylipäänsä kirjoitella!

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!