6. heinäkuuta 2014

Mausteista naudanlihaa



Postaustahti on harventunut näköjään lähes olemattomiin, ja blogin tulevaisuudestakaan en tiedä, mutta nyt on kuitenkin pakko jakaa ilosanomaa tästä yhdestä ruoasta. Kehittelin nimittäin naudanliha-version vanhasta pippuribroileriohjeestani, ja tämä on niin kertakaikkisen helppoa ja herkullista, että todellakin suosittelen kokeilemaan! Tästä on tullut meillä hyvin haluttu ruoka. :-)


Uuniin:
400 g naudan palapaistia
1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
1 - 1,5 tl chilijauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl kurkumaa

Mausteseos:
1/2 tl gheetä tai öljyä
neljäsosa kanelitangosta
1 laakerinlehti
4 kokonaista neilikkaa
2 sakaraa tähtianiksesta
1 tl kokonaisia mustapippureita
2 tl korianterijauhetta

Pannulle:
2 rkl öljyä
1 neilikka
pienehkö pala kanelitankoa
pari oksaa currylehtiä (jos ei ole, jätä pois - voit laittaa näiden sijasta vaikkapa pilkottua kevätsipulia)
isohko sipuli hienonnettuna
pari vihreää chiliä pitkittäin halkaistuna
suolaa 
tuoretta korianteria hienonnettuna


Laita liha sekä uuniin menevät ainekset kannelliseen uunipataan, sekoita hyvin ja anna lihan maustua noin tunnin verran. (Jos on kiire, tämän vaiheen voi jättää poiskin. Ihan yhtä hyvää tulee ilmankin.) Lisää pataan kaksi ruokalusikallista vettä, sekoita ja peitä kannella. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia eli kunnes liha on ihan pehmeää ja neste on haihtunut padasta. Sekoita kypsennyksen aikana muutaman kerran. 


Valmista sillä välin mausteseos. Kuumenna ghee tai öljy pannulla ja lisää kaikki kokonaiset mausteet. Paahda mausteita, kunnes ne alkavat tuoksua voimakkaasti ja jopa hieman savuta. Anna mausteiden jäähtyä ja jauha ne sekä korianterijauhe mikserillä tai muulla vastaavalla koneella jauheeksi.

Kun liha on valmista, kuumenna öljy pannulla. Lisää neilikka sekä kanelitangon pala. Kun mausteet pullistuvat ja alkavat tuoksua, lisää currylehdet ja sipuli. Paista, kunnes sipuli on saanut hieman väriä (viitisen minuuttia). Lisää liha, vihreät chilit, suolaa sekä kaksi reilua teelusikallista jauhettua mausteseosta. (Voi olla, että ihan koko mausteseosmäärää ei tarvita, joten kannattaa ensin lisätä vain osa seoksesta ja maistaa sitten, riittääkö se vai laitatko koko seoksen.) Paista keskilämmöllä viitisen minuuttia ja sekoittele ahkerasti. Maista ruokaa ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai mausteseosta.

Koristele lopuksi tuoreella korianterilla ja tarjoa intialaisten leipien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä ja kiva saada sinulta taas postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tuollainen "lihaisan" näköinenhän tuo kuva on. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!