8. joulukuuta 2013

Kurpitsaa ja kikherneitä

Ostin taas myskikurpitsaa, kun oli tarkoitus tehdä Jaelin herkullisilta kuulostavia latkeseja, mutta sitten löysin pakastimesta kikherneitä, ja päätinkin kokeilla kikherneitä ja kurpitsaa yhdessä. Tuli oikein maittava ruoka.



Kurpitsaa ja kikherneitä

2 rkl öljyä
teelusikankärjellinen hajupihkaa eli hingiä
1/2 tl tummia sinapinsiemeniä
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä
1 iso sipuli hienonnettuna
2 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
1/3 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
1 tl korianterijauhetta
1 - 1 1/2 tl suolaa
puolikas myskikurpitsa (n. 400-500 g)
n. 300 g keitettyjä tai tölkkikikherneitä
1/2 tl garam masalaa


Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja kuutioi noin
sokeripalan kokoisiksi paloiksi.

Jos käytät tölkkikikherneitä, valuta ja huuhtele ne.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää hajupihka ja sinapin-
sekä jeeran siemenet. Kun sinapinsiemenet alkavat
poksua, lisää sipuli. Kuullottele noin viisi minuuttia.
Lisää inkivääri-valkosipulitahna ja jatka paistamista
pari kolme minuuttia. Sekoittele välillä.

Lisää kurkuma, chilijauhe, korianterijauhe ja suola ja
sekoita mausteet sipulien joukkoon. Lisää kurpitsa ja
sekoita hyvin. Lisää pieni loraus vettä ja hauduttele
kannen alla, kunnes kurpitsa on lähes kypsää (ehkä
noin 10 minuuttia). Lisää lopuksi kikherneet ja garam
masala ja jatka kypsentämistä vielä muutaman
minuutin ajan.  

4 kommenttia:

  1. Onpas maukkaan näköinen ruoka! Ainesosat on ainakin namia.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa herkulliselta! :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli justiinsa sopivaa lohturuokaa synkkään ja pimeään iltaan. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!