9. kesäkuuta 2013

Vihannesleipäset


Anteeksi vain, että tämä blogi on jäänyt vähän retuperälle. Aika on vierähtänyt taas ihan huomaamatta!

Tein näitä vihannesleipäsiä kauan sitten, enkä todellakaan olisi enää muistanut, mitä niihin silloin laitoin. Onneksi on olemassa rakas suttuvihkoni, johon raapustan aina kokkailujeni tulokset. Seuraava ongelma onkin sitten se, miten vihkoon raapustettuja söherryksiä pitäisi tulkita. :-D

Tässä näiden leipien ohje söherrettynä.


Vihkossa ovat kieletkin iloisesti sekaisin, ja tässä ohjeessa näkyy olevan vain kahta kieltä, mutta monessa ohjeessa on kolmea. On muuten mielenkiintoinen ilmiö, miten eri ruoka-ainekset tulevat mieliin eri kielillä. Mistähän se johtuu? Esimerkiksi chilijauhe ei näytä olevan vihkossa koskaan chilijauhetta eikä kurkuma kurkumaa, vaan ne tulevat nopeimmin mieleen niiden telugunkielisillä nimillä, kaaram ja pasupu.

Kielten sekamelskan lisäksi ohjeiden tulkitseminen olisi varmasti vaikeaa muille myös sen takia, että käytän monista ruoka-aineista omakeksimiäni lyhenteitä. Vihkosta löytyvät muun muassa gg, ss, cl, mp, ud ja vs. Nämä tarkoittavat tietenkin inkivääri-valkosipulitahnaa, sinapinsiemeniä, currylehtiä, mustapippuria, urad dalia ja valkosipulia. :-D

Mutta tässä leipien ohje kuitenkin ihan suomen kielellä!

Vihannesleipäset (7-8 kappaletta)

hieman öljyä
1 tl juustokuminan eli jeeran siemeniä
1 rkl vihreää chiliä hienonnettuna
1 tl inkivääriä raastettuna
2 dl vihanneksia
suolaa maun mukaan
3 dl vehnäjauhoja


Pilko vihannekset hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuutioiden pitää
olla niin pieniä, että niiden yli pystyy kaulimaan. :-) Itselläni
oli porkkanaa, vihreää paprikaa ja vihreitä papuja.

Kuumenna pannulla ripaus öljyä ja lisää jeeran siemenet. Kun
ne alkavat sätkiä, lisää vihreä chili ja inkivääri. Paista hetki ja
lisää pilkotut vihannekset ja hieman suolaa. Paista, kunnes
vihannekset ovat pehmeitä. Lisää pannulle tarvittaessa pieni
loraus vettä. Anna seoksen hieman jäähtyä.

Laita kulhoon jauhot, paistettu vihannesseos, ripaus suolaa,
vajaa ruokalusikallinen öljyä ja sekoita. Lisää vähitellen sen
verran vettä, että saat kiinteän taikina. Itselläni vettä tarvittiin
sellaiset puoli desiä. Painele taikina tasaiseksi ja anna
huilata huoneenlämmössä (esim. pussissa) puolesta tunnista
tuntiin.

Kauli leivät hieman jauhoja apuna käyttäen ohuiksi leipäsiksi
ja paista ne pannulla molemmin puolin ruskeapilkkuisiksi. Itse
en käyttänyt paistamiseen öljyä, mutta öljyäkin voisi pannulle
laittaa.

Minusta nämä leivät eivät kaipaa välttämättä lisukkeeksi muuta kuin esimerkiksi mausteista intialaista pikkelssiä, mutta ovat nämä tietysti ruokaisampia esim. jonkin curryn kanssa syötyinä.








Kirjoittelin muuten äskettäin toisessa blogissani meidän viikon ruokaostoksista, joten sieltä voi käydä kurkkimassa, jos kiinnostaa, miltä meidän ruokaostokset näyttävät ja mitä ne maksavat. :-)

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Onko sulla ollut tämäntapainen ennen sillä mulla on pitkään ollut suunnitelmissa tehdä tällainen tai olisinko ehkä nähnyt sellaisen Garamin Annan blogissa...
    Teidän ruokaostokset ovat kyllä niin edullisia,huokaus....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenhan minä tainnut tehdä kaikenlaisia leipäsiä, mutta yleensä niissä on ollut vain yhtä vihannesta (esim. punajuurta) raastettuna. Tällä tavalla en ole kyllä ennen tehnyt.

      En tiedä, onko Anna mahtanut joskus tehdä jotain samantyyppistä.

      Poista
  2. Tuttu juttu tuo reseptien kirjoittaminen kolmella kielellä! Minä vielä piirrän lisäksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, pitääköhän minunkin opetella piirtämäänkin vielä. ;-D

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!