Täytetyt munakoisot |
2 munakoisoa öljyä suolaa chilijauhetta mustapippuria 1 rkl öljyä 1 isohko sipuli hienonnettuna 2 tl inkivääri-valkosipulitahnaa 1/2 tl kurkumaa 1 1/2 tl chilijauhetta 1 1/2 tl korianterijauhetta n. 1 tl suolaa 2 tomaattia kuutioituna 3 rkl tamarinditahnaa 2 rkl intialaista palmusokeria (tai vaikkapa hunajaa) 1 dl moong-linssejä (tai punaisia linssejä) |
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise munakoisot pituussuunnassa kahtia ja koverra munakoisojen sisus lusikalla. Jätä kuori ehjäksi, noin 1 cm:n paksuiseksi. Hienonna sisus ja laita se sivuun odottelemaan. Laita munakoisot uunipellille ja voitele koverrettu puoli öljyllä. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja chiljauhetta ja peitä foliolla. Anna pehmentyä uunissa noin 15 minuuttia. Keitä linssit kypsiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Paista sipuli pehmeäksi ja lisää inkivääri-valkosipulitahna. Paista muutaman minuutin ajan ja lisää jauhetut mausteet, suola ja tomaatit. Kun tomaatit ovat pehmentyneet, lisää muna- koisojen sisukset ja paista edelleen, kunnes munakoiso on pehmeää. Lisää lopuksi tamarinditahna, palmusokeri ja linssit ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Lusikoi täyte munakoisojen sisään ja laita munakoisot takaisin uuniin. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa esimerkiksi jogurttikastikkeen kanssa. |
12. tammikuuta 2014
Täytetyt munakoisot
Olen tehnyt täytettyjä munakoisoja muistaakseni kerran, enkä silloin niistä jostain syystä tykännyt. Nyt ajattelin kokeilla munakoisoja intialaisella täytteellä, kun ajattelin, että ne saattaisivat maistua sillä tavalla paremmin. Ja voi pojat, että nämä olivatkin hyviä. (Kukas se kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse. :-D)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minä kokeilin kerran tehdä niitä pyörtyneitä imaameja - kukaan meidän pöydässä ei kuitenkaan pyörtynyt... hmmm. Ehkä kokeilen tällä sinun reseptillä, sillä munakoisot on ihan parasta!
VastaaPoistaHei mä tein juurikin niitä samoja pyörtyneitä imaameja. En minäkään pyörtynyt, mutta en kyllä tykännytkään. :-)
PoistaMinä teen usein täytettyjä munakoisoja,ja blogissa taitaa olla parikin ohjetta sellaiselle.Täällä myös monessa ravintolassa standardiruoka...
VastaaPoistaIntialaiset mausteet tekevät kyllä hyvää niin monesta ruuasta!
Sinulla taitaa muutenkin olla aika paljon munakoiso-ohjeita. :-) Minä en suuresti rakasta tätä isoa munakoisoa, jota Suomen kaupoissa myydään, mutta niistä kaikista pienistä lajeista tykkään kyllä kovasti. Vähän väkisin olen tähän munakoisoon totutellut, mutta kyllä se alkaa jo pikkuhiljaa maittaa ihan hyvin. Varsinkin, jos on tarpeeksi mausteita. :-)
PoistaOlipa tosi hyviä, kun tein tänä iltana näitä. :) Olen kyllä muutenkin munakoison ystävä, joten melkein mikä tahansa ruoka kelpaa siitä valmistettuna.
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla, että maistuivat! :-)
Poista