30. tammikuuta 2014

Kuinka muna voi?



Muna on mukava ruoka-aine, kun siitä saa tehtailtua - ruoan lisäksi - muka-hauskoja otsikoita blogipostauksille. Tällä kertaa otsikko ei kuitenkaan ole ihan asian (munan) vierestä, sillä kokeilun tuloksena syntyi hieman erilaista munavoita.

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin en ole erityisen kunnostautunut munavoin teossa, sillä aikaisempia tekokertoja on kertynyt huimat yksi kappale. Tein silloin munavoin raejuustosta, enkä tiedä, mikä meni vikaan, mutta munavoi ei ollut minusta oikein hyvää. Muiden tekemä raejuusto-munavoi on maistunut minulle oikein hyvin, mutta se minun sotkotukseni oli jotenkin vetistä ja mautonta. Epäilen, että terveysintoillessani laitoin raejuustoa liikaa ja munaa liian vähän, ja lopputuloksena olikin munalla maustettu raejuusto.

Tuosta viisastuneena päätin tehdä tätä intialaistettua munavoita aluksi pienemmän satsin, jos vaikka tämäkin menisi taas pieleen. Nyt munavoi loppui sitten kesken, mutta mieluummin näin päin.

Vähän maukkaampi munavoi

3 kananmunaa
125 g kotijuustoa tai paneeria
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Pannulle:
hieman öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
n. 50 g tuoretta pinaattia hienonnettuna

Keitä kananmunat koviksi, jäähdytä ja kuori. 

Murustele kotijuusto ja hienonna munat. Laita ne
kulhoon.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli sekä
sipuli. Kuullota, mutta älä anna sipuleiden ruskistua.
Lisää chilijauhe, juustokumina sekä pinaatti ja
paista sekoitellen, kunnes pinaatti on painunut
kasaan (ehkä noin puoli minuuttia, minuutti). Anna
seoksen hieman jäähtyä.

Lisää sipuli-pinaattiseos munien ja juuston joukkoon,
sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Oli tosi hyvää piirakan päällä ja tumman voileivän välissä, mutta maistuisi varmasti myös vaikkapa keitettyjen perunoiden kanssa.


8 kommenttia:

  1. Jälleen kiva ja moderni muunnos perinteisestä tarjottavasta. Oiva vaikkapa kevään (johon ei ole enää pitkä aika) juhlien noutopöydissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti tämä sopisi sinne kevään juhlapöytiinkin! Nyt rupesi tekemään mieli munavoita ja niitä ruisnappeja, mitä ne nyt on. :-)

      Poista
  2. Voi ei, tulin lukeneeksi postauksen nälkäisenä kaupungilla ja nyt alkoi tehdä mieli munavoita paneerilla.

    Suunnittelin tekeväni tällä viikolla ensi kertaa eläessäni ihan itte ja ihan yksin karjalanpiirakoita, joten tämä tuli hyvään saumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vautsi! Itse tehdyt karjalanpiirakat on kyllä ehkä parasta mitä maa päällään kantaa. Olen tehnyt niitä vain yhden kerran, äiskän kanssa, ja se eka kerta meni kyllä opettelussa. :-)

      Poista
  3. En olekaan aikoihin syönyt munavoita...kiva versio perinteisestä:) Ja tuo otsikkko;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munavoita tulee kyllä tehtyä ihan liian harvoin. Mullekin tämä oli jo toinen kerta elämäni aikana. ;-D

      Poista
  4. Hauskoja nämä sinun intialaiset twistit! Sain inspiraation sinun coleslaw respetistä ja tein itse siitä japanilaisen version. Hyvää oli sekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kiva että inspiroiduit! Japanilainen versio kuulostaa jännittävältä. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!