18. tammikuuta 2014

Coleslaw intialaisittain



En ole coleslawn suuri ystävä enkä pidä kaalista muutenkaan hirveästi. Ainoastaan kaalikääryleet ovat poikkeus - niitä voisin syödä vaikka kuinka monta! Siitä syystä ajattelinkin kokeilla, uppoaisikohan intialaisilla mauilla höystetty coleslaw hieman paremmin kuin se perinteinen versio. No kyllähän tuo osui ja upposi. Näköjään minulle kelpaa mikä vain, missä on intialaisia makuja mukana. :-D

Vaan kyllä minä sitten vihaan kaalin pilkkomista! Vaikka yrittäisin pilkkoa sitä kuinka siististi, niin silti niitä kaalin palasia on aina kaikkialla! Monesti olen miettinyt, olisiko kaali sittenkin parempi hienontaa jollakin yleiskoneella - pääsisikö sillä tavalla helpommalla - mutta koneiden kanssa on aina se ongelma, että ne pitää kaivaa esille jostakin kaapin kätköistä ja sitten vielä pestäkin. Kumpi siis on pienempi paha, raapia kaalin palasia tiskipöydältä, lattialta ja melkein seiniltäkin, vai taistella yleiskoneen esille ottamisen ja puhdistamisen kanssa? Taitavat olla yhtä isoja pahoja molemmat - ehkä onkin parempi lopettaa kaalin syöminen kokonaan? Paitsi että tänään täytyisi tehdä ruokaa siitä kaalin jämästä, joka jäi yli tästä salaatista. Taas on kivaa tiedossa. Ei tule ajanvietto-ongelmia.

Coleslaw intialaisittain

n. kolmas- tai neljäsosa kaalista
2-3 porkkanaa
1 pieni punasipuli
2 dl paksua luonnonjogurttia
suolaa maun mukaan
sitruunamehua maun mukaan
tuoretta korianteria hienonnettuna
(1 vihreä chili hienonnettuna)

Mausteseos:
1 rkl öljyä
1 tl tummia sinapinsiemeniä
1/2 tl jeeran siemeniä
kymmenisen currylehteä (voi jättää poiskin)
kourallinen sulttaanirusinoita
1/2 tl korianterijauhetta

Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
Kuori porkkanat ja pilko julienne-suikaleiksi (tai
raasta karkeaksi raasteeksi). Suikaloi myös sipuli
ohuiksi suikaleiksi. Laita kasvikset isoon kulhoon
ja sekoita mukaan jogurtti, suola, sitruunamehu, tuore
korianteri ja chili, jos käytät sitä.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sinapinsiemenet. Kun
ne alkavat raksua, lisää muut mausteseoksen ainekset.
Sekoittele koko ajan. Kun rusinat ovat "pullistuneet",
kaada seos salaatin joukkoon. Sekoita hyvin ja tarkista
maku. Anna makujen mieluusti tasoittua jääkaapissa
jonkin aikaa ennen tarjoamista. 


Huomioita:

  • Mietin, että paahdetut maapähkinät olisivat voineet olla tässä aika kiva lisä. Ripottelisin niitä päälle vasta ennen tarjoilua.
  • Rasvaisempi jogurtti toimii tässä minusta paremmin kuin vähärasvaisempi jogurtti. 



10 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen versio. Pidän kyllä ihan perinteisestä coleslawsta. Varsinkin varhaiskaalista tehdystä. Kaalista pidän kyllä muutenkin. Kaalilaatikko on ihanaa. Mutta mullakin niitä kaalinsilppuja on sitten pilkkomisen jälkeen kaikkialla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalilaatikko on kyllä ihan syötävää, ja joskus teen sitäkin. Aika harvoin kyllä. Mutta sen kanssa pitää ehdottomasti olla paljon puolukkahilloa! Niin kuin kaalikääryleiden kanssakin. :-)

      Kiva etten minä ole ainoa, joka sotkee kaalin kanssa. ;-)

      Poista
  2. Onpa houkuttelevan näköistä:) Ja intialaiset mausteet tekevät takuulla tuosta erittäin maistuvan:) Kaali on muutenkin mun herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael, maku oli kyllä ihan kohdallaan. :-)

      Poista
  3. Tämä on minullekin niitä "on pitänyt kokeilla noin miljoona kertaa" -ohjeita, mutta ajatus on aina jäänyt paitsioon. Kiitos muistutuksesta, tällainen Intia-versio maistuisi varmaan myös kanssaeläjälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en testannut, mitä mieltä kanssaeläjä olisi tästä ollut, kun ei tuo sattunut olemaan kotona. Ukkeli ei ole mikään raa'an kaalin ja sipulin ystävä, joten hänellä olisi saattanut olla sanomista. :-)

      Poista
  4. Meillä etsitään edelleen sitä massiivisen täydellistä coleslaw -reseptiä. Pitääkin kokeilla, olisiko tässä voittaja-ainesta, koska Intian maut ainakin purevat meihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tästä löytyisi voittaja-ainesta. :-) Minusta tämä voittaa ainakin sen perinteisen coleslawn ihan kevyesti, mutta saatan olla vähän puolueellinen. ;-)

      Poista
  5. Ihana resepti! Me olemme kaalin ja coleslawn suurkuluttajia. Luulen että nimenomaan coleslawsta on ollut vähän overdose meininkiä, joten tästä voisikin riipaista uuden pirteän reseptin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Maistui hyvältä vielä useamman päivän jälkeenkin, ja melkein tuntui, että maku sen vaan paranee. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!