Kurpitsaa ja kikherneitä |
2 rkl öljyä teelusikankärjellinen hajupihkaa eli hingiä 1/2 tl tummia sinapinsiemeniä 1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä 1 iso sipuli hienonnettuna 2 tl inkivääri-valkosipulitahnaa 1/3 tl kurkumaa 1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan) 1 tl korianterijauhetta 1 - 1 1/2 tl suolaa puolikas myskikurpitsa (n. 400-500 g) n. 300 g keitettyjä tai tölkkikikherneitä 1/2 tl garam masalaa |
Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja kuutioi noin sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Jos käytät tölkkikikherneitä, valuta ja huuhtele ne. Kuumenna öljy pannulla ja lisää hajupihka ja sinapin- sekä jeeran siemenet. Kun sinapinsiemenet alkavat poksua, lisää sipuli. Kuullottele noin viisi minuuttia. Lisää inkivääri-valkosipulitahna ja jatka paistamista pari kolme minuuttia. Sekoittele välillä. Lisää kurkuma, chilijauhe, korianterijauhe ja suola ja sekoita mausteet sipulien joukkoon. Lisää kurpitsa ja sekoita hyvin. Lisää pieni loraus vettä ja hauduttele kannen alla, kunnes kurpitsa on lähes kypsää (ehkä noin 10 minuuttia). Lisää lopuksi kikherneet ja garam masala ja jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan. |
8. joulukuuta 2013
Kurpitsaa ja kikherneitä
Ostin taas myskikurpitsaa, kun oli tarkoitus tehdä Jaelin herkullisilta kuulostavia latkeseja, mutta sitten löysin pakastimesta kikherneitä, ja päätinkin kokeilla kikherneitä ja kurpitsaa yhdessä. Tuli oikein maittava ruoka.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpas maukkaan näköinen ruoka! Ainesosat on ainakin namia.
VastaaPoistaMeille ainakin maistui. :-)
PoistaKuulostaapa herkulliselta! :)
VastaaPoistahttp://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/
Oli justiinsa sopivaa lohturuokaa synkkään ja pimeään iltaan. :-)
Poista