Erinäisistä syistä johtuen tuli hieman postaustaukoa, mutta jospa tämä tästä taas. Syödä kun pitää aina - vaikka paljon muuta ei pitäisikään.
Näin tänään kaupassa ihania tuoreita, kuorittuja ja putsattuja (ja halpoja, hih) katkarapuja, ja niitä piti ehdottomasti saada. Tämä ruoan kanssa kävi samalla tavalla kuin minulle aika usein käy: rupesin tekemään ihan toista ruokaa, mutta muutinkin mieltäni kesken ruoanlaiton, ja ruosta tulikin ihan toisenlainen kuin alun perin piti. :-) Hyvää joka tapauksessa.
Kevyt katkarapucurry |
n. 500 g katkarapuja (mieluusti tuoreita) ½ - 1 tl chilijauhetta ½ tl suolaa 1/3 tl kurkumaa 1 rkl öljyä 1 tl juustokuminan eli jeeran siemeniä ½ tl fenkolinsiemeniä 1 iso sipuli hienonnettuna pari valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 pieni vihreä chili paloiteltuna n. 10 currylehteä (voi jättää poiskin) 1/3 tl kurkumaa ½ - 1 tl suolaa 1 iso tomaatti paloiteltuna n. 300 g pullokurpitsaa (ks. lisää vihjeistä alta) 1 ½ tl korianterijauhetta 2-3 dl vettä sitruunamehua maun mukaan (tuoretta korianteria koristeluun) |
Huuhtele ja putsaa katkaravut. Sekoita katkaravut kulhossa chilijauheen, kurkuman ja suolan kanssa sekaisin ja anna maustua vartista puoleen tuntiin. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jeeran ja fenkolin siemenet. Kun ne alkavat hieman raksua, lisää sipuli, valkosipuli, chili ja currylehdet. Anna sipuleiden saada hieman väriä ja sekoittele välillä. Lisää pannulle kurkuma, suola ja tomaatit. Anna tomaattien hieman pehmentyä (paista muutama minuutti) ja lisää pullokurpitsa. Peitä kannella ja hauduttele, kunnes pullokurpitsa on viittä vaille kypsää. Lisää korianterijauhe, katkaravut ja sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehahtaa, peitä kannella ja hauduttele, kunnes katkaravut ovat pehmeitä mutta eivät sitkeitä. (Minulla meni tähän noin viisi minuuttia.) Mausta lopuksi sitruunamehulla, ja ripottele päälle halutessasi tuoretta korianteria. Inspiraation lähde: tuoreet katkaravut ja sitruunan himo |
Huomioita:
- Jos käytät kypsennettyjä katkarapuja (niitä vaaleanpunaisia), lisää ne joukkoon ihan viime minuutilla, niin että katkaravut vain juuri ja juuri kuumenevat.
- Suomessa voisi käyttää pullokurpitsan tilalla vaikkapa kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsa pehmenee niin nopeasti, että se kannattaa lisätä pannulle huomattavasti myöhemmin kuin pullokurpitsa. Anna siis tomaattien pehmentyä rauhassa ennen kesäkurpitsan lisäämistä.
Nyt kyllä alkoi tehdä mieli katkarapuja! Herkulliselta näyttää:)
VastaaPoistaKiitos. :-) Minä vasta maistelin, ja nyt lähden syömään. :-)
PoistaCurry on lemppariruokaani. Onneksi Suomestakin saa nykyään hyvin katakarapuja. Ostan usein omani kala-autosta, joka säännöllisesti tulee koputtelemaan ovelle. Herkullisen näköistä!
VastaaPoistaOlen kuullut joltakin toiseltakin tuosta kala-autosta, ja se on kyllä tosi kiva idea! Harmi kun en ole päässyt itse koskaan asioimaan siellä.
PoistaKatkarapuvalikoimat ovat nykyään tosiaan hyvät ihan tavallisissa marketeissakin. Aasialaisista kaupoista saa joskus katkoja hieman suomalaisia marketteja halvemmalla.
Kiva, että satuin löytämään myös tämän blogisi :) vaikka meillä mies hoitelee kokkauspuolen suvereenisti, koska on siinä parempi ja hänellä on ehkä kuitenkin vähän enemmän aikaa ja ennen kaikkea kiinnostusta kuin minulla. Minä olen usein apukokkina ja tietty siivoan keittiön sotkut!
VastaaPoistaTykkään ajatuksestasi, että reseptien (tai kokkauksen) ei tarvitse olla autenttista,sillä suomessa saatavat raaka-aineet ovat erilaisia ja erimakuisia. Tykkään fusion-kokkauksesta. Meillä tehdään esim. karjalanpaistia intialaisittain uunissa - ja on hyvää!!
t. simran
Todellakin kiva, että löysit myös tänne! :-)
PoistaMistähän saataisiin meillekin kokkaava mies, hih. Ei mies kyllä nälkään kuole yksin ollessakaan, eli kyllä hänkin tarvittaessa osaa ruokaa laittaa, mutta muuten sen homman hoitelen kyllä minä. Oikeastaan samoista syistä kuin teillä mies. :-)
Autenttisuus alkoi tuntui minusta ihan kahleelta, ja siksi tästä blogista tuli hieman erilainen. On ihanaa ja inspiroivaa, kun ei tarvitse välittää siitä, onko ruoka autenttista vai - riittää, kun se on hyvää. :-)
Intialainen karjalanpaisti kuulostaa kyllä tosi eksoottiselta! :-D