25. toukokuuta 2013

Kala-pulao



Yksin ollessa on mukava kokkailla yhden padan ruokia, joissa on koko ruoka samassa. Tämä ruoka oli helppo ja nopea, kun ei tarvinnut pilkkoa paljon vihanneksiakaan. :-) Ja kukaan ei varmaan huomaa noita hieman "värikkäitä" cashewpähkinöitä. ;-)


Kala-pulao (iso annos kahdelle)

250 g vaalealihaista kalaa
2 rkl jogurttia
½ - 1 tl chilijauhetta
1/3 tl kurkumaa
½ tl suolaa

1-2 rkl gheetä tai öljyä
parin sentin pala kanelitankoa
1 laakerinlehti
2 vihreää kardemummaa
2 rkl cashewpähkinöitä
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä
1/3 tl shah jeeran siemeniä (voi jättää poiskin)
1 isohko sipuli hienonnettuna
pari valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 pientä vihreää chiliä paloiteltuna
½ tl kurkumaa
n. 1 tl suolaa
2 ½ dl basmatiriisiä


Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Sekoita pienessä kulhossa
jogurtti, chilijauhe, kurkuma ja suola ja sekoita marinadi
kalojen joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia.

Huuhtele riisit useassa vedessä, kunnes vesi on kirkasta.
Laita riisit likoamaan veteen, ja anna niiden liota 20-30
minuuttia. Siivilöi vesi pois.

Kuumenna ghee tai öljy isohkolla pannulla ja lisää koko-
naiset mausteet ja cashewpähkinät. Kun cashewpähkinät
ovat saaneet kivasti väriä, lisää jeeran ja shah jeeran
siemenet.

Lisää sipuli, valkosipuli ja chilit ja paista, kunnes sipulit
ovat pehmenneet. Sekoita sitten joukkoon kurkuma ja
suola sekä riisi. Lisää pannulle noin 5 dl vettä, kiehauta
ja laske lämpö miedolle. Hauduttele kannen alla
rauhassa, kunnes riisi on kypsää (10-15 minuuttia).

Paista kalapalat tällä välin toisella pannulla kypsiksi ja
sekoita loppuvaiheessa varovasti pulaon joukkoon.
Kalat voisi kypsentää varmasti suoraan pulaossakin, mutta
minä halusin saada kaloihin vähän väriä, joten kypsensin
ne erikseen.

Inspiraation lähde: Kashmiri pulao




5 kommenttia:

  1. Tuollainen maistuisi mulle hyvin:) Tosin vältän riisiä mutta quinoallakin tuo olisi takuulla myös hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti olisi! Minua harmittaa, kun täältä ei saa quinoaa (ainakaan tietääkseni), kun se olisi niin paljon terveellisempää.

      Poista
  2. 2 vihreää kardemummaa.....onkos niitäkin monenlaisia :D Myös tuo yksi jauhemauste on outo minulle.. En ole jeeraakaan nähnyt siemeninä koskaan. Meiltä ei saa jeeraa, niin tuon sitä jauhetta ja garam masalaa suomesta.

    VastaaPoista
  3. Unohdin sanoa sen, että kiva saada resepti vaaleille kaloille.. välillä tulee korvista ulos syödä samalla lailla monta kertaa viikossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on ainakin vihreitä ja mustia kardemummia. :-) Mustat on vihreitä paljon isompia.

      Minä taas tuon Intiaan Suomesta erityisesti kuivattuja yrttejä ja parikajauhetta. Useimpia niistä saa kyllä täältäkin, mutta hinta on aika suolainen, eikä niistä tiedä, miten vanhoja ne ovat. :-/

      Meillä syödään tosi harvoin kalaa, kun arkailen sen ostamista täällä. Pitäisi kyllä syödä enemmänkin.

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!