Yksin ollessa on mukava kokkailla yhden padan ruokia, joissa on koko ruoka samassa. Tämä ruoka oli helppo ja nopea, kun ei tarvinnut pilkkoa paljon vihanneksiakaan. :-) Ja kukaan ei varmaan huomaa noita hieman "värikkäitä" cashewpähkinöitä. ;-)
Kala-pulao (iso annos kahdelle) |
250 g vaalealihaista kalaa
2 rkl jogurttia ½ - 1 tl chilijauhetta 1/3 tl kurkumaa ½ tl suolaa 1-2 rkl gheetä tai öljyä parin sentin pala kanelitankoa 1 laakerinlehti 2 vihreää kardemummaa 2 rkl cashewpähkinöitä 1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä 1/3 tl shah jeeran siemeniä (voi jättää poiskin) 1 isohko sipuli hienonnettuna pari valkosipulinkynttä hienonnettuna 2 pientä vihreää chiliä paloiteltuna ½ tl kurkumaa n. 1 tl suolaa 2 ½ dl basmatiriisiä |
Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Sekoita pienessä kulhossa jogurtti, chilijauhe, kurkuma ja suola ja sekoita marinadi kalojen joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia. Huuhtele riisit useassa vedessä, kunnes vesi on kirkasta. Laita riisit likoamaan veteen, ja anna niiden liota 20-30 minuuttia. Siivilöi vesi pois. Kuumenna ghee tai öljy isohkolla pannulla ja lisää koko- naiset mausteet ja cashewpähkinät. Kun cashewpähkinät ovat saaneet kivasti väriä, lisää jeeran ja shah jeeran siemenet. Lisää sipuli, valkosipuli ja chilit ja paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita sitten joukkoon kurkuma ja suola sekä riisi. Lisää pannulle noin 5 dl vettä, kiehauta ja laske lämpö miedolle. Hauduttele kannen alla rauhassa, kunnes riisi on kypsää (10-15 minuuttia). Paista kalapalat tällä välin toisella pannulla kypsiksi ja sekoita loppuvaiheessa varovasti pulaon joukkoon. Kalat voisi kypsentää varmasti suoraan pulaossakin, mutta minä halusin saada kaloihin vähän väriä, joten kypsensin ne erikseen. Inspiraation lähde: Kashmiri pulao |
Tuollainen maistuisi mulle hyvin:) Tosin vältän riisiä mutta quinoallakin tuo olisi takuulla myös hyvää:)
VastaaPoistaIhan varmasti olisi! Minua harmittaa, kun täältä ei saa quinoaa (ainakaan tietääkseni), kun se olisi niin paljon terveellisempää.
Poista2 vihreää kardemummaa.....onkos niitäkin monenlaisia :D Myös tuo yksi jauhemauste on outo minulle.. En ole jeeraakaan nähnyt siemeninä koskaan. Meiltä ei saa jeeraa, niin tuon sitä jauhetta ja garam masalaa suomesta.
VastaaPoistaUnohdin sanoa sen, että kiva saada resepti vaaleille kaloille.. välillä tulee korvista ulos syödä samalla lailla monta kertaa viikossa.
VastaaPoistaJuu, on ainakin vihreitä ja mustia kardemummia. :-) Mustat on vihreitä paljon isompia.
PoistaMinä taas tuon Intiaan Suomesta erityisesti kuivattuja yrttejä ja parikajauhetta. Useimpia niistä saa kyllä täältäkin, mutta hinta on aika suolainen, eikä niistä tiedä, miten vanhoja ne ovat. :-/
Meillä syödään tosi harvoin kalaa, kun arkailen sen ostamista täällä. Pitäisi kyllä syödä enemmänkin.