Rakastan granaattiomenaa, ja se minut tähänkin jogurttikastikkeeseen inspiroi. Granaattiomenan raikkaus sopii aivan erinomaisesti yhteen jogurtin happamuuden kanssa, ja siemenet poksahtelevat suussa mukavasti. Ensimmäisellä kokeilukerralla lisäsin raitan mukaan myös paloiteltua kurkkua, mutta toisella kokeilukerralla totesin, että kyllä tämä on parempaa ilman kurkkua.
Granaattiomena-raita sopii minusta kaikkien intialaisten ruokien lisukkeeksi, ja pelkkä riisikin maistuu tämän kanssa ihan toiselta. :-)
Granaattiomena-raita |
400 g paksua maustamatonta jogurttia (esim. Bulgarian) 1 granaattiomenan siemenet (n. 1 - 1½ dl) ripaus suolaa ripaus jauhettua juustokuminaa ripaus mustapippuria |
Laita jogurtti kulhoon ja sekoita se tasaiseksi. Irrota granaattiomenasta siemenet ja sekoita ne jogurtin joukkoon. Lisää mausteet. Inspiraation lähde: granaattiomena (ja mitä siitä tekisi) |
Granaattiomenaa rakastan minäkin.Nyt ei meillä taida olla granaattiomenoita;puut ovat vasta kukassa...
VastaaPoistaTäällä on mun käsittääkseni juuri nyt granaattiomena-sesonki, vaikka niitä saa kyllä ympäri vuoden.
PoistaKyllä niitä täälläkin näkee ainakin mehupisteissä mutta muuten en ole ihan viime kuukauden aikana nähnyt.Mutta sitten syyskuussa taas kun on sesonki...Ja näitä saa sitten pitkälle kevääseen sen jälkeen.
PoistaPiti oikein käydä ottamassa tarkemmin selvää granaattiomenan kasvamisesta täällä. :-) Kylmemmässä Pohjois-Intiassa granaattiomena kukkii vain keväisin, mutta lämpimämmillä seuduilla se kukkii kolme kertaa vuodessa. Satoakin saadaan ilmeisesti aika lailla läpi vuoden. :-)
Poista