2. toukokuuta 2013

Granaattiomena-raita


Rakastan granaattiomenaa, ja se minut tähänkin jogurttikastikkeeseen inspiroi. Granaattiomenan raikkaus sopii aivan erinomaisesti yhteen jogurtin happamuuden kanssa, ja siemenet poksahtelevat suussa mukavasti. Ensimmäisellä kokeilukerralla lisäsin raitan mukaan myös paloiteltua kurkkua, mutta toisella kokeilukerralla totesin, että kyllä tämä on parempaa ilman kurkkua.

Granaattiomena-raita sopii minusta kaikkien intialaisten ruokien lisukkeeksi, ja pelkkä riisikin maistuu tämän kanssa ihan toiselta. :-)


Granaattiomena-raita 

400 g paksua maustamatonta jogurttia (esim. Bulgarian)
1 granaattiomenan siemenet (n. 1 - 1½ dl)
ripaus suolaa 
ripaus jauhettua juustokuminaa 
ripaus mustapippuria 

Laita jogurtti kulhoon ja sekoita se tasaiseksi. 

Irrota granaattiomenasta siemenet ja sekoita ne 
jogurtin joukkoon. 

Lisää mausteet.

Inspiraation lähde: granaattiomena (ja mitä siitä tekisi)


4 kommenttia:

  1. Granaattiomenaa rakastan minäkin.Nyt ei meillä taida olla granaattiomenoita;puut ovat vasta kukassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on mun käsittääkseni juuri nyt granaattiomena-sesonki, vaikka niitä saa kyllä ympäri vuoden.

      Poista
    2. Kyllä niitä täälläkin näkee ainakin mehupisteissä mutta muuten en ole ihan viime kuukauden aikana nähnyt.Mutta sitten syyskuussa taas kun on sesonki...Ja näitä saa sitten pitkälle kevääseen sen jälkeen.

      Poista
    3. Piti oikein käydä ottamassa tarkemmin selvää granaattiomenan kasvamisesta täällä. :-) Kylmemmässä Pohjois-Intiassa granaattiomena kukkii vain keväisin, mutta lämpimämmillä seuduilla se kukkii kolme kertaa vuodessa. Satoakin saadaan ilmeisesti aika lailla läpi vuoden. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!