27. huhtikuuta 2013

Porkkana-kookossalaatti


Salaatit ovat yksi niistä jutuista, joihin meinaan panostaa jatkossa enemmänkin. Syy on se, että mielikuvitukseni on salaattien suhteen todella huono ja päädyn aina lopulta vääntämään samanlaisia salaatteja. 

Tähän salaattiin sain idean yhdestä ravintolasta, jossa taannoin kävimme. Ravintolan salaatissa oli tuoretta kookosta, mikä minua kyllä ensin hieman oudoksutti, koska en oikein ole tuoreen kookoksen ystävä tällä tavalla raakana syötynä. Kookos sopi salaattiin kuitenkin tosi hyvin, joten pitihän se ravintolan salaatti apinoida kotonakin.

Tästä tulee aika iso annos (mulla on nyt neljäs päivä tätä menossa! :-D), joten kannattaa ehkä pienentää määriä, jos ei kovin monta päivää jaksa samaa puputtaa. ;-) Taas jos tekee tarpeeksi ison satsin, niin ei sitten tarvitse joka päivä olla tekemässä!


Kookoksinen porkkanasalaatti 


4-5 isoa porkkanaa
1 dl keitettyjä linssejä
puolikas vihreä paprika
n. 5 rkl tuoretta kookosta raastettuna
2 - 3 kevätsipulia hienonnettuna
suolaa maun mukaan

"Kastike"
½ - 1 rkl öljyä
1 tl tummia sinapinsiemeniä



Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Laita kulhoon.
Pilko vihreä paprika hyvin pieniksi paloiksi. Laita paprika ja muut
salaatin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.

Valmista kastike: Kuumenna öljy pannussa ja lisää sinapinsiemenet.
Kun siemenet alkavat poksua, kaada öljy-siemenseos salaatin 
joukkoon ja sekoita hyvin.

Anna makujen tekeytyä muutama tunti ennen tarjoamista.

Inspiraation lähde: ravintolan salaatti.



Huomioita
  • Minulla oli linsseinä keltaisia moong-linssejä, mutta muitakin linssejä voi käyttää. Linssit voi jättää tietysti poiskin.
  • Jos tummia sinapinsiemeniä ei ole, ne voi jättää ihan hyvin poiskin. (Älä korvaa keltaisilla sinapinsiemenillä!) 
  • Kevätsipulin tilalla voisi laittaa myös vaikkapa ruohosipulia.


4 kommenttia:

  1. Meillä kans pyörii ihan samat salaatit ja lisukkeet pöydässä, joten kiitos tästä, varmasti kokeillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitenköhän sitä aina jämähtääkin niihin samoihin...? :-)

      Poista
  2. Tuo oli varmaan hyvää.Postasin kerran kookoksisesta kaalisalaatista,jossa myös kookos antoi kivasti makua. Minäkin usein teen samaa salaattia peräkkäin kunnes kyllästyn siihen;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä käytetään muuten myös kookosta kaaliruoissa (ja kasviruoissa muutenkin), eikä sitä siinäkään mitenkään erityisesti "kypsennetä", kun se lisätään ruokaan ihan viime minuuteilla.

      Hih, nyt on tämäkin salaatti syöty ja taas pitäisi kehittää jotain... vai tekisköhän taas tätä samaa. ;-D

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!