21. huhtikuuta 2013

Kaura-perunapihvit

Ihan ensimmäinen varsinainen postaus! Onpa jännittävää. :-)

Tykkään kovasti kaikenlaisista pihveistä ja pullista, mutta jostain syystä niitä tulee tehtyä tosi harvoin. Päätin siis aloittaa uusien juttujen kokeilemisen kaura-perunapihveistä, joihin sain inspiraation perinteisemmistä aloo tikki -pihveistä.

Nämä pihvit oli hyvin helppo valmistaa, ja ne katosivat nopeasti parempiin suihin. :-)




Kaura-perunapihvit (n. 8 kappaletta)


½ kg perunoita
1 ½ dl kaurahiutaleita
3 kevätsipulia hienonnettuna
1-2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl korianterijauhetta
½ tl - 1 tl chilijauhetta


Keitä perunat kuorineen kypsiksi, ja anna niiden jäähtyä hieman. 
Kuori perunat ja muussaa ne esim. perunasurvimella.

Sekoita kulhossa muussatut perunat ja muut ainekset hyvin 
sekaisin. Jaa seos noin kahdeksaan osaan ja muotoile palasista
noin sentin paksuisia pihvejä. 

Paista pihvit pannulla öljyssä miedolla lämmöllä molemmin 
puolin kauniin ruskeiksi. 


Inspiraation lähde: aloo tikki


Huomioita

  • Pihvit kannattaa syödä pian valmistamisen jälkeen, kun ne ovat vielä pinnasta rapeita.
  • Me söimme pihvit tulisen ketsupin ja jogurttipohjaisen vihreän chutneyn (ohje alla) kanssa.
  • Nämä olivat aika ruokaisia ja sopisivat minusta mainiosti vaikkapa pihveiksi kasvishampurilaisten väliin.

Vihreä chutney

1 dl tuoretta korianteria ja minttua (tai muuta mieluista yrttiä)
n. ½ vihreä chili paloiteltuna
2-3 dl jogurttia
n. ½ tl suolaa 
ripaus mustapippuria


Jauha yrtit ja chili tehosekoittimella hienoksi. Lisää tarvittaessa 
hieman vettä. Voit myös hienontaa yrtit veitsellä.

Sekoita yrttiseos jogurtin joukkoon ja mausta.

8 kommenttia:

  1. Maukkaan näköisiä! Pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Kivat pihvit.Jostain syystä vältän perunaa mutta voisin tehdä nuo myös bataatista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu totta kai voisi. Olisivat varmaan tosi hyviä!

      Poista
  3. Tosi hyvänkuuloiset pihvit ja simppeli raaka-ainalista! Menee pikaiseen kokeiluun kyllä! Ja tosi tosi mukava että jatkat ruokabloggailua!

    VastaaPoista
  4. Testattu ja hyviksi havaittu! Ihan yhtä kauniita en saanut aikaiseksi kun paistettu "kuori" alkoi irtoilla käännettäessä, mutta makua ei haitannut. :) Tehdään toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! Kannattaa antaa pihvien olla pannulla hyvä tovi ilman liikuttelua, niin pinta ehtii "kovettua" sen verran, ettei se hajoa niin helposti. :-)

      Ja kiva, että löysit tänne ruokablogiinkin. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!