18. huhtikuuta 2013

Kun kuitenkin pitää syödä

Lopetin vanhan ruokablogini reilu vuosi sitten, enkä ole sen perään juurikaan haikaillut. Tuntui, että blogistani puuttui selvä idea, punainen lanka, joka olisi kuljettanut blogia eteenpäin ja innostanut minua jatkamaan. Sen sijaan olen kuluneen vuoden aikana useasti miettinyt, aloittaisinko uuden ruokablogin. Nyt se sitten vihdoin tapahtuu!

Suurin syy blogin perustamiselle löytyy meidän ruokapöydästä. Olen jotenkin jämähtänyt tekemään aina samoja ruokia, mutta nyt olen tullut siihen pisteeseen, että olen kurkkua myöten täynnä samoja pöperöitä. Asiaan on tultava muutos! Inspiraatio ruoanlaittoon ei periaatteessa ole ollut ihan kokonaan kadonnut, mutta se on ollut niin hyvin piilossa, että en ole saanut kaivettua sitä esiin. Ehkä uuden kokeileminen ja kokeilujen kirjaaminen tähän blogiin toimisi minulle jonkinlaisena kannusteena - ja hyvässä lykyssä siitä saattaisi olla iloa jollekin muullekin.

Kokeideni "uhrina" tulee olemaan, kuten blogin nimestäkin voi päätellä, intialainen ruoka, jota olisi tarkoitus viedä hieman modernimpaan suuntaan. Modernilla tarkoitan sitä, että tarkoituksenani on unohtaa perinteiset reseptit ja ns. ruoan autenttisuus ja kehitellä intialaista ruokaa suuntaan, joka miellyttää minua itseäni. Aiemmassa blogissani olin hyvinkin tarkka ruoan autenttisuudesta, mikä alkoi lopulta ärsyttää minua todella paljon. Mitä loppujen lopuksi on autenttinen ruoka, kun jokaisella kokilla on ruoasta kuitenkin oma versionsa? Olen oppinut tässä kuluneen vuoden aikana sen, että intialaista(kaan) ruokaa ei tarvitse laittaa otsa rypyssä ja tiukkoja sääntöjä noudattaen vaan että ruoanlaiton ilo tulee juuri siitä, että saa soveltaa ja kehitellä, inspiroitua. Kyllä tässäkin blogissa saatetaan joskus jokin anopilta peritty resepti tai intialaisten ravintoloiden ruokalistoilta löytyvä ruokalaji nähdä, mutta pääpaino tulee kuitenkin olemaan ihan jossain muussa.

Tarkoitus on myös jättää kaikenlainen "jaarittelu" vähemmälle ja keskittyä itse asiaan eli ruokaan ja resepteihin (vannomatta kuitenkin paras! :-D). Blogi tulee jatkamaan aika lailla kasvisruokapainotteisena, mutta muutakin ruokaa on tarkoitus laittaa ja ehkä jopa lisätä ei-kasvisruoan osuutta entiseen blogiin verrattuna. Ruoka tulee luultavasti myös olemaan (ainakin intialaisella mittapuulla) aika yksinkertaista  ja nopeaa, sellaista hienostelematonta arkiruokaa. Tekijänsä näköistä siis!

Mutta aika näyttää, mitä tuleman pitää. Blogi on ulkoasultaan vielä ihan raakile, mutta muokkaan ulkoasua varmasti myöhemmin.

Toivon kovasti, että joku löytää tänne, mutta vaikkei löytäisikään, niin ainakin minun tuotoksillani on nyt jokin talletuspaikka. :-)

20 kommenttia:

 1. Täällä ollaan ja varmasti tullaan lukemaan! :D

  VastaaPoista
 2. Onnea vaan uudelle blogillesi ,jäinkin kaipaamaan kun lopetit.>TOivottavasti ne vanhan ohjeet siellä vanhassa blogissa kuitenkin jää sinne eikä häviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael. <3 Vanha blogi ei häviä mihinkään, vaan siellä se pysyy paikallaan. :-)

   Poista
 3. Onnea uudelle blogille! Jään odottamaan innolla uusia fuusioreseptejäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva kun sinäkin löysit tänne! Katsotaan nyt, tuleeko fuusijuttuja vai mitä juttuja, mutta jotain kumminkin. :-)

   Poista
 4. Vanhan blogisi kurkuma jutun kautta löysin tänne :) vähän sama meillä, samoja ruokia tulee tehtyä jatkuvasti ja virikkeitä kaivataan. Jään innolla odottamaan postauksiasi!

  -Nia

  VastaaPoista
 5. Jee! Tykkään kovasti vanhasta ruokablogistasi ja tykkään varmasti tästä uudestakin. Vegenä odotan etenkin niitä kasvisruokareseptejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et usko, miten kiva kuulla! :-) Tervetuloa tännekin. :-)

   Poista
 6. Vanhan Blogisi kautta löysin (älä missään nimessä poista sitä, aarreaitta!). Sieltä olen intialaisen kokeilijana saanut paljon vinkkejä :)
  Tätä tulen seuraamaan!
  Kiva kun taas kirjoitat!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä ilahdutit kommentillasi! <3 Tervetuloa!

   Vanha blogi jää ihan varmasti paikoilleen. :-)

   Poista
 7. Jee!! Hienoa, että aloitat uuden ruokablogin. Se edellinenkin oli tosi hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne! Tervetuloa toistekin. :-)

   Poista
 8. Löysin blogiisi sattumalta toisen blogin kautta. Sinulla on hienot blogit. Asuimme vähän aikaa Aasiassa ja intialainen ruokapaikka,josta sai tilata aterioita myös kotiin oli yksi suosikeista.Käyn katsomassa reseptejäsi. Viet uusia,rakkaita tuulia Intiaan. En tuntenut paljoa intialaisia Aasiassa asuessa, mutta se mitä juttelin heidän kanssaan nuoren koululla koin,että he ovat avoimia, rehellisiä ja ystävällisiä. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Liisa. :-) Se aina kannustaa kirjoittelemaan, kun joku sanoo jotain kivaa ja kaunista. <3 Tervetuloa uudelleen!

   Poista
 9. Ihan loistavaa, että olet alkanut kirjoittaa jälleen ruoasta! Olen lueskellut blogejasi anonyymisti pitkään, kommentoinut vähemmän kuin olisin halunnut. Pidän kovasti kirjoitustyylistäsi ja siitä, miten aina perehdyt jostakin jännittävästä kulmasta kunnolla aiheeseen kuin aiheeseen. Tämän blogin tulevaisuuden suhteen voi olla vain optimistinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se mikään pakko ole aina kommentoidakaan, vaikka kommentti ilahduttaa kyllä aina kovasti. :-) Kiva että olet tykännyt lukea - toivottavasti tykkäät jatkossakin. :-)

   Poista

Kokki kiittää viestistäsi!