Kuva on vähän mitä on, mutta onpahan kuva kuitenkin. :-) |
Ruokablogimaailmaan paluu on tainnut tehdä tehtävänsä, sillä olen taas valtavan innostunut ruoanlaitosta. Minulla on niin paljon ideoita, että pää meinaa räjähtää! :-D Meinaan tehdä lähiaikoina myös erillisen reseptisivun, johon on tarkoitus lajitella reseptit niin, että ne ovat helposti löydettävissä. Mitään kiirettähän reseptisivustolla ei ole, kun ei ole näitä reseptejäkään vielä kovin monta luetteloitavaksi. ;-)
Herkkusienet ovat Intiassa suhteellisen uusi tuttavuus, ja niistä taidetaan tehdä enimmäkseen länsimaisia ruokia, muun muassa pastaa. Pidän itse sienistä kovasti, mutta laitan niitä aika harvoin, koska ukkeli ei mielellään syö sieniä (kun ne ovat kuulemma hometta, fungus). Nyt yritin kehitellä sellaisen ruoan, joka maistuisi ehkä ukkelillekin. Tehtävä suoritettu.:-)
Minttuiset herkkusienet |
1 rkl öljyä 1 tl juustokuminan eli jeeran siemeniä 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 pieni vihreä chili paloiteltuna 1 sipuli hienonnettuna ½ tl kurkumaa ½ - 1 tl suolaa 1 tl paprikajauhetta 1 tl korianterijauhetta 200 g herkkusieniä lohkottuina mustapippuria tuoretta minttua hienonnettuna |
Kuumennna öljy pannulla. Lisää jeeran siemenet ja anna niiden rätistä hetki. Lisää valkosipuli, chili ja sipuli ja paista, kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä. Lisää kurkuma, suola, paprikajauhe ja korianterijauhe ja pyöräytä mausteet pannulla hyvin sekaisin. Lisää joukkoon herkkusienet, sekoita hyvin ja paista kovahkolla lämmöllä, kunnes herkkusienet ovat pehmeitä. Mausta lopuksi ripauksella mustapippuria ja tuoreella mintulla. Inspiraation lähde: herkkusienet (kuinka saisin ukkelin tykkäämään niistä). |
Nsmi,vähän samaan tapaan itsekin teen usein herkkusieniä.Nykyään vaan käytän etiopialaista maustesekoitustani,joka sisältää oikeastaan kaikki nuo käyttämäsi mausteet plus sitten monta muuta;D
VastaaPoistaMites sun ukkelisi ei herkkusienistä tykkää,nehän ovat niin hyviä:) Ja sienet muutenkin,,,,,Onnea vaan yrityksiin!
VastaaPoistaNo kun se vissiin luulee, että ne on jotain homeitiöitä. :-D
PoistaHyvältä näyttää. Mistähän Suomessa saa jeeran siemeniä?
VastaaPoistaAinakin aasialaisista ja muista etnisistä kaupoista saa. Meiralla on muistaakseni niissä pussimausteissa juustokuminaa jauhettuna, mutta ei kokonaisia siemeniä, tai ainakaan minä en ole nähnyt.
PoistaJos et onnistu niitä löytämään, niin ne voi jättää ihan hyvin poiskin; ei se maailmaa kaada. :-) Samaten pois voi myös jättää tummat sinapinsiemenet, joita käytän myös aika monessa ruoassa, kun ne kuuluvat niin oleellisesti eteläintialaiseen ruokaan.
Jauhemaista jeeraa on helppo löytää, mutta onko se erin makuista kuin siemenet? :)
PoistaOn se ehkä siinä mielessä, että siitä tulee ruokaa voimakkaampi jeeran maku kuin siemenistä. Jos laitat jauhemaista jeeraa, niin laita sitä vähän vähemmän kuin siemeniä ja lisää se ruokaan samaan aikaan muiden jauhettujen mausteiden kanssa. :-)
Poista