23. huhtikuuta 2013

Minttuiset pippuriherkkusienet

Kuva on vähän mitä on, mutta onpahan kuva kuitenkin. :-)


Ruokablogimaailmaan paluu on tainnut tehdä tehtävänsä, sillä olen taas valtavan innostunut ruoanlaitosta. Minulla on niin paljon ideoita, että pää meinaa räjähtää! :-D Meinaan tehdä lähiaikoina myös erillisen reseptisivun, johon on tarkoitus lajitella reseptit niin, että ne ovat helposti löydettävissä. Mitään kiirettähän reseptisivustolla ei ole, kun ei ole näitä reseptejäkään vielä kovin monta luetteloitavaksi. ;-)

Herkkusienet ovat Intiassa suhteellisen uusi tuttavuus, ja niistä taidetaan tehdä enimmäkseen länsimaisia ruokia, muun muassa pastaa. Pidän itse sienistä kovasti, mutta laitan niitä aika harvoin, koska ukkeli ei mielellään syö sieniä (kun ne ovat kuulemma hometta, fungus). Nyt yritin kehitellä sellaisen ruoan, joka maistuisi ehkä ukkelillekin. Tehtävä suoritettu.:-)



Minttuiset herkkusienet 


1 rkl öljyä 
1 tl juustokuminan eli jeeran siemeniä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni vihreä chili paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
½ tl kurkumaa
½ - 1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl korianterijauhetta
200 g herkkusieniä lohkottuina
mustapippuria
tuoretta minttua hienonnettuna



Kuumennna öljy pannulla. Lisää jeeran siemenet ja anna niiden 
rätistä hetki.

Lisää valkosipuli, chili ja sipuli ja paista, kunnes sipulit ovat saaneet 
hieman väriä.

Lisää kurkuma, suola, paprikajauhe ja korianterijauhe ja pyöräytä 
mausteet pannulla hyvin sekaisin. Lisää joukkoon herkkusienet, 
sekoita hyvin ja paista kovahkolla lämmöllä, kunnes herkkusienet 
ovat pehmeitä. 

Mausta lopuksi ripauksella mustapippuria ja tuoreella mintulla.


Inspiraation lähde: herkkusienet (kuinka saisin ukkelin tykkäämään 
niistä).

7 kommenttia:

  1. Nsmi,vähän samaan tapaan itsekin teen usein herkkusieniä.Nykyään vaan käytän etiopialaista maustesekoitustani,joka sisältää oikeastaan kaikki nuo käyttämäsi mausteet plus sitten monta muuta;D

    VastaaPoista
  2. Mites sun ukkelisi ei herkkusienistä tykkää,nehän ovat niin hyviä:) Ja sienet muutenkin,,,,,Onnea vaan yrityksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun se vissiin luulee, että ne on jotain homeitiöitä. :-D

      Poista
  3. Hyvältä näyttää. Mistähän Suomessa saa jeeran siemeniä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin aasialaisista ja muista etnisistä kaupoista saa. Meiralla on muistaakseni niissä pussimausteissa juustokuminaa jauhettuna, mutta ei kokonaisia siemeniä, tai ainakaan minä en ole nähnyt.

      Jos et onnistu niitä löytämään, niin ne voi jättää ihan hyvin poiskin; ei se maailmaa kaada. :-) Samaten pois voi myös jättää tummat sinapinsiemenet, joita käytän myös aika monessa ruoassa, kun ne kuuluvat niin oleellisesti eteläintialaiseen ruokaan.

      Poista
    2. Jauhemaista jeeraa on helppo löytää, mutta onko se erin makuista kuin siemenet? :)

      Poista
    3. On se ehkä siinä mielessä, että siitä tulee ruokaa voimakkaampi jeeran maku kuin siemenistä. Jos laitat jauhemaista jeeraa, niin laita sitä vähän vähemmän kuin siemeniä ja lisää se ruokaan samaan aikaan muiden jauhettujen mausteiden kanssa. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!