Olen jo pitkään halunnut kokeilla tandoorilohta, mutta Intiassa se ei onnistunut, koska siellä meillä ei ollut uunia ja koska lohi (pakastettu) oli siellä niin törkeän hintaista. Tykkään erilaisista tandooriruoista tosi paljon, ja ajattelin, että tandoorimausteet sopisivat myös lohelle. Sopivathan ne. Suosittelen kokeilemaan! Oli helppoakin kuin mikä. :-)
Tandoorilohi |
n. 400-500 grammaa lohifilettä Mausteseos: 4 rkl paksua luonnonjogurttia 1 rkl sitruunamehua 1 ½ tl suolaa 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa 1 ½ tl chilijauhetta 1 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa 1 tl korianterijauhetta |
Sekoita kulhossa kaikki mausteseoksen aineet. Laita lohifilee uunivuokaan ja levitä mausteseos kalan molemmin puolin. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista kalaa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoa perinteisesti tandooriruokien tapaan sipuli- renkaiden ja sitruunalohkojen kanssa. |
Vinkki
- Jos tykkää garam masalasta, myös sitä voisi laittaa mausteseokseen. Itse laitan garam masalaa silloin tällöin tandooribroileriin, mutta jätin sen tästä pois, kun arvelin, että se saattaisi olla lohelle liian voimakas mauste.
- Jos haluat loheen tandooriruokien perinteisen punaisen värin, lisää mausteseokseen hieman punaista elintarvikeväriä.
Täälläkin lohi on aika kallista;tuore tosi kallista ja pakastettu Suomeen verrattuna liian kallista,joten tosi harvoin tulee sellaista ostettua.Muuten tekisin tätä tandoorilohta...
VastaaPoistaSuomessakin lohen hinta on minusta noussut. Mutta joskus on tarjouksia, ja tämäkin lohi oli 4,99 kilo. Kala tosin oli kokonainen, joten joutui/pääsi fileoimishommiin. :-)
PoistaVoi että miten halpaa! Ei edes se fielointi häirtisisi jos noin halvalla saa...
PoistaKyllä tosiaan ihan mieluusti kaivaa sen fileointiveitsen esiin, kun noin halvalla saa. Minä keitin perkeistä vielä kalaliemenkin, ettei varmasti mennyt mitään hukkaan. :-)
PoistaNam, rupesikin heti tekemään mieli lohta. ;)
VastaaPoistaLohta voisi syödä kyllä useamminkin; on se niin herkkua. :-)
PoistaTämä on hyvä resepti, kiitos! Kokeilemme varmasti!
VastaaPoistaToivottavasti maistuu!
PoistaMitä ihmettä oon touhunnu, kun olen vallan nää sivut skipannu!!!
VastaaPoista- tai en edes skipannu, vaan en oo ollu tiatonenkaan... pitkät piuhat!
Syytän tässä kohtaa hämäläistä syntyperää jälleen.
Nyt vasta aletaan tekeen kunnon ruokia näillä ohjeilla.
Taidan alottaa palak paneerilla ;)
Hih, no kiva että kuitenkin löysit tänne, vaikka vähän myöhemminkin. :-) Mulla onkin ollut aika pitkä bloggaustauko, kun on tuo Suomi-ruoka maistunut niin tavattoman hyvin. En ole viitsinyt laittaa tänne esim. kaalilaatikon ohjetta. ;-) Vaikka oishan siitäkin voinut tehdä intialaisen version. Not. :-D
PoistaHei, jos ei ole valmista inkivääri-valkosipulitahnaa, niin onnistuuko itse tekemällä 1/2 ja 1/2 suhteella? Vaikka raastamalla inkiväärin ja puristamalla valkosipulin. Resepti näyttää hyvältä. Ajattelin kokeilla tänään.
VastaaPoistaJuu, kyllä todellakin onnistuu! Noin teen itsekin silloin, kun ei ole valmista tahnaa. Mukavia kokkailuja!
Poista