Intialaisissa ruoissa ei juurikaan hyödynnetä uunia, syystä että uuni on melkoinen harvinaisuus intialaisissa kodeissa. Siksi onkin mukava nyt Suomessa hyödyntää uunia, ja tehdä siellä kaikenlaista helppoa ja nopeaa, kuten tämäkin kukkakaali.
Paahdettua kukkakaalia |
1 isohko kukkakaali Mausteseos: 2-3 rkl maustamatonta jogurttia 1 rkl öljyä 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa 1/2 - 3/4 tl chilijauhetta 3/4 tl jauhettua korianteria 1/2 tl suolaa 1/3 tl kurkumaa 1-2 tl sitruunamehua |
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Pese ja paloittele kukkakaali keskikokoisiksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Sekoita mausteseoksen ainekset ja sekoita ne kulhossa kukkakaalin kanssa hyvin yhteen. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 20-25 minuuttia tai kunnes kukkakaali on napakan kypsää. |
Ihanalta vaikuttaa - täytyy kokeilla asap! Kiitos!
VastaaPoistaToivottavasti maistuu. :-)
PoistaKivat mausteet tuossa.Usein paahdan kukkakaalia,mutta voisi kokeilla sitä näinkin joten kiitos:)
VastaaPoistaTämä on tällainen intialaistettu versio paahdetusta kukkakaalista. :-)
PoistaNäyttää herkulliselta! Olen tehnyt joskus jotain samantapaista, mutta wokissa. Muistelen, että omassa versiossani jokin meni pieleen. Pitää kokeilla tätä sinun versiota!
VastaaPoistaMinäkin olen tehnyt yleensä kukkakaalia pannulla, mutta vaihteen vuoksi oli kiva tehdä uunissa. :-)
Poista