19. syyskuuta 2013

Paahdettua kukkakaalia


Intialaisissa ruoissa ei juurikaan hyödynnetä uunia, syystä että uuni on melkoinen harvinaisuus intialaisissa kodeissa. Siksi onkin mukava nyt Suomessa hyödyntää uunia, ja tehdä siellä kaikenlaista helppoa ja nopeaa, kuten tämäkin kukkakaali.


Paahdettua kukkakaalia

1 isohko kukkakaali

Mausteseos:
2-3 rkl maustamatonta jogurttia
1 rkl öljyä
1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
1/2 - 3/4 tl chilijauhetta
3/4 tl jauhettua korianteria
1/2 tl suolaa
1/3 tl kurkumaa
1-2 tl sitruunamehua

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Pese ja paloittele kukkakaali keskikokoisiksi paloiksi
ja laita ne kulhoon.

Sekoita mausteseoksen ainekset ja sekoita ne kulhossa
kukkakaalin kanssa hyvin yhteen. Levitä seos uunipellille
leivinpaperin päälle ja kypsennä 20-25 minuuttia tai
kunnes kukkakaali on napakan kypsää.




6 kommenttia:

  1. Ihanalta vaikuttaa - täytyy kokeilla asap! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kivat mausteet tuossa.Usein paahdan kukkakaalia,mutta voisi kokeilla sitä näinkin joten kiitos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tällainen intialaistettu versio paahdetusta kukkakaalista. :-)

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta! Olen tehnyt joskus jotain samantapaista, mutta wokissa. Muistelen, että omassa versiossani jokin meni pieleen. Pitää kokeilla tätä sinun versiota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tehnyt yleensä kukkakaalia pannulla, mutta vaihteen vuoksi oli kiva tehdä uunissa. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!