Näin tämän ohjeen joskus kauan sitten telkkarissa Intiassa, ja ilokseni ohje löytyi netistäkin. Tätä lämpimänä tarjottavaa jälkkäriä oli pakko päästä kokeilemaan, kun oli nyt sitä paneeria ja uunikin käytössä.
Muokkasin jälkkäriä hieman, kun alkuperäinen ohje oli sokeriton terveysohje, eikä minulla ollut steviaa. Mehunikaan ei ollut appelsiinimehua vaan jotain muuta kaapista löytynyttä mehua, jossa oli kaikki hedelmät sekaisin. Appelsiinimehu olisi ehkä sopinut tähän paremmin (tai omenamehu vieläkin paremmin), sillä käyttämäni mehu oli aika hapanta, joten siihenkin piti lisätä sokeria.
Mutta tässä siis oma versioni paneer sandeshista, jossa siis on alla omenaviipaleita ja mansikoita mehuliemessä, ja päällä on paneer-juustokerros.
Jos valmistat paneeria tätä jälkkäriä varten, paneeria ei tarvitse litistää painon alla, kun juusto kuitenkin murustellaan. Paneerin valmistus nopeutuu siis huomattavasti. Tein paneeria jo toisenkin kerran, ja toisella kerralla paneer ei onnistunut ihan yhtä hyvin kuin ensimmäisellä kerralla. Lisäsin havaintoja tästä toisesta paneer-kokeilusta tuonne aiemman paneer-juustopostauksen loppuun.
Paneer sandesh |
Hedelmäliemi: ½ rkl voita 2,5 dl (appelsiini)mehua 2 kokonaista neilikkaa 3 vihreää kardemummaa pätkä kanelitankoa 4 kokonaista mustapippuria 1 iso (hapahko) omena 10 - 12 mansikkaa paloiteltuna Juustokerros: 200 g paneeria ½ - 1 dl kermaa (itselläni oli vaniljakastiketta) makeutusta maun mukaan (itse laitoin pari rkl sokeria) Pinnalle: mantelilastuja mansikoita |
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi kattilassa ja lisää mehu. Lisää kokonaiset mausteet ja kiehauta. Lisää omenaviipaleet, peitä kannella ja hauduttele 5-10 minuuttia. Poista kansi hauduttelun puolivälissä ja anna mehun tiivistyä puoleen. Ota kattila pois liedeltä, kalastele kokonaiset mausteet liemestä pois ja lisää mansikat. Jätä muutama mansikka koristelua varten. Muussaa paneer-juusto erillisessä kulhossa ja sekoita joukkoon kerma (tai vaniljakastike). (Ilmeisesti kerman pitää alkuperäisen ohjeen mukaan olla vatkattua, vaikka en oikein ymmärrä, mikä funktio kerman vatkauksella on, kun kermaa on alkuperäisessä ohjeessa vain kaksi ruoka- lusikallista.) Lisää makeutusta maun mukaan. Kaada hedelmäliemi halkaisijaltaan n. 15 cm:n kokoiseen vuokaan. Leikkaa foliosta tai kelmusta hieman vuokaa isompi pala ja muotoile paneer-sekoitus sen päälle levyksi, vuoan muotoon. Keikauta paneer-levy vuokaan liemen päälle ja tasoittele pintaa lusikalla. Koristele vanukas mansikanpaloilla ja mantelilastuilla. Paista 220-asteissa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes juustokerroksen reunat ovat hieman ruskettuneet (mulla meni noin 25 minuuttia). Tarjoa lämpimänä. |
Nami,tuo oli varmaankin hyvää:) Ensi kerran kun näen jonkun makean ohjeen paneerista!
VastaaPoistaPaneer on tosiaan monikäyttöistä, ja siitä tehdään paljonkin kaikenlaisia makeita juttuja. Ja siksi on hyvä, jos siinä ei ole suolaista makua. :-)
Poista