2. syyskuuta 2013

Masala-munat


Kesä on ohi, ja on aika palata taas sorvin ääreen eli kokkailemaan. :-)

Söin tämmöisiä mausteisia munia kerran anoppilassa, ja sen jälkeen minun on ollut pakko saada näitä aina tasaisin väliajoin. Ohje on siitä kiva, että se on äärimmäisen helppo, nopea ja muunneltavissa oleva. Minäkin teen joka kerta hieman erilaisen version (mausteita vaihtelemalla) riippuen siitä, millä tuulella satun olemaan. Tässä tulee tämänkertainen variaatio.

Meillä tarjotaan näitä munia aterian yhtenä osana, mutta miksei näitä voisi tarjota vaikka voileivänkin välissä.


Mausteiset masala-munat


4 kananmunaa
½ rkl öljyä
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl chilijauhetta
½ tl jauhettua mustapippuria
½ - 1 tl suolaa
pari rkl tuoretta korianteria hienonnettuna 
1/3 tl kurkumaa


Keitä kananmunat koviksi ja kuori ne. Tee munien kylkiin
(munien joka sivulle) neljä pitkittäistä, noin sentin syvyistä
viiltoa.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipulit. Paista niitä hetki
koko ajan sekoitellen ja lisää sitten munat. Pyörittele
sekaisin ja lisää loput mausteet mainitussa järjestyksessä.
Sekoittele koko ajan. Älä paista enää kurkuman
lisäämisen jälkeen muutamaa sekuntia kauempaa, koska
kurkuma palaa hyvin helposti.



6 kommenttia:

  1. Onpa kiva että olet täällä taas kokkailemassa ja tosi herkulliselta kuulostavat munat:) Muuten,miten olet tuon reseptiosan saanut kokonaan keltaiseksi`?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kiva kun sinä tulit kommentoimaan. :-) Minulta on jäänyt ruokablogien lukeminenkin kesän aikana ihan retuperälle, mutta täytyy tulla heti tämän jälkeen vastavierailulle. :-)

      Olen tehnyt tuon keltaisen osuuden niin, että olen luonut html-koodilla taulukon, jonka taustaväriksi olen sitten määritellyt tuommoisen keltaisen.

      Poista
    2. Ahaa,ok.html on mulla päässyt pahoin unohtumaan;Suomessa tein sillä viikottaista uutiskirjettäkin joskus aikoinaan töissä.

      Poista
    3. Multakin html on päässyt aika lailla unohtumaan, mutta onneksi google auttaa. ;-)

      Poista
  2. Hieman hitaasti huomasin, mutta ihanaa kun olet taas jatkanut kirjoittamista! Mä olen ihan jäänyt intialaisiin makuihin koukkuun, meidän versiota palak paneerista on saatava vähintään parin viikon välein tai tulee huono olo ;) Nää munat näyttää nyt siltä, että taidan samantien tehdä niitä itselleni lounaaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana, että löysit tänne. :-)

      Intialaiseen jää kyllä koukkuun - itsekin olen samassa koukussa, enkä taida koskaan päästä irti. ;-)

      Toivottavasti munat maistuivat. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!