19. toukokuuta 2014

Ananaskakku kikhernejauhoista


Minulla on äärimmäisen huono tapa ostaa kikhernejauhoja ja unohtaa se jauhopussi sitten jonnekin laatikon peränurkkaan. Kai niitä jauhoja pitää kuitenkin aina olla siltä varalta, että teen sellaista ruokaa, johon niitä tarvitaan. Enkä sitten kumminkaan tee.

Kikhernejauhojen säilömiseen suivaantuneena aloitin jauhopussin pussintyhjennysprojektin, ja olenkin saanut pussia jo ihan mukavasti vajautettua. :-)

Ensimmäisenä työn alle pääsi tämä ananaskakku. Bongasin ohjeen täältä, mutta tein omaan kakkuuni aika paljon muutoksia, koska minulta puuttui aika moni alkuperäisessä ohjeessa mainittu aines: rommi (jätin sen kokonaan pois), kookosjauhot (korvasin ne riisijauhoilla ja perunajauhoilla), säilykeananas (laitoin tuoretta), tumma sokeri (laitoin pelkkää valkoista) ja ananasmehu (laitoin ananassosetta). Kikhernejauhoja onneksi kumminkin oli. :-D Lisäsin taikinaan myös hieman sulttaanirusinoita, vaaleaa siirappia ja vaniljasokeria. Kuorrutustakaan en kakulle tehnyt (vaikka se olisi siihen varmasti hyvin sopinut), koska kakku oli niin mehevä, ettei se minusta kaivannut mitään kuorrutusta. (Oikeasti en vain viitsinyt.)

Tässä siis oma versioni kakusta.


ANANASKAKKU (gluteeniton)

3,75 dl kikhernejauhoja
3 rkl riisijauhoja
3 rkl perunajauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
1,25 dl sokeria
3 munaa
reilu puoli desiä ruokaöljyä
reilu 2 dl pieneksi paloiteltua ananasta
1,25 dl soseutettua ananasta
kourallinen sulttaanirusinoita
1rkl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita rusinat likoamaan kuumaan veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Siivilöi vesi pois.

Laita kikhernejauhot, riisijauhot, perunajauhot, ruokasooda ja sokeri kulhoon ja sekoita.

Sekoita puuhaarukalla joukkoon munat, ruokaöljy, ananaspalat, ananassose, siirappi, vaniljasokeri sekä liotetut rusinat. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun leipävuokaan.

Paista uunissa noin 50 minuuttia. (Jos kakku tummuu liikaa, peitä kakku paiston loppuvaiheessa foliolla.)

Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa se.



  • Kakku oli todella hyvän makuinen ja mehevä. Minun makuuni kakku olisi saanut olla makeampikin, joten tämä sopii hyvin sellaiselle, joka ei tykkää ihan äklömakeasta.
  • Kakku pullistui keskeltä hassusti, mutta ei se tahtia haitannut, sillä kun kakun kumosi, kohoumaa ei huomannut ollenkaan.  
  • Kakusta oli aika vaikea saada nättejä paloja, sillä kakku oli aika murenevaa, mutta ehkä kikherneleivonnaiset ovat sellaisia? Murenevuus saattoi johtua rusinoistakin.
  • Maistoin taikinaa raakana (nuolen mieluusti taikinakulhot), mutta eipä tehnytkään mieli syödä taikinaa. Raaoissa kikhernejauhoissa on nimittäin selvä ominaismaku, joka ei oikein miellytä itseäni. Ominaismaku kuitenkin häviää jauhojen kypsyessä.

Sitten vielä televisioasiaa! Kaikille Australian Masterchef -faneille tiedoksi: Aussien Masterchef (kausi 6) on taas alkanut, ja sitä voi katsoa esim. täällä. Koska Australiassa ollaan Suomen aikaa edellä, jaksot tulevat katsottaviksi Suomessa usein jo samana päivänä kuin ne ovat tulleet Australiassakin. Sarja alkoi toukokuun 5. päivä, mutta vielä ehtii hyvin mukaan! Mulla on jo oma suosikki. ♥

2 kommenttia:

  1. Minunkin kikhernekakkuni oli tosi hyvää,mutta murenevaa,tosin tein sen ihan kikherneistä enkä jauhoista.Tuo sun kakkusi näyttää houkuttelevalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, onpa mielenkiintoista, että ihan kikherneistäkin voi tehdä kakun! Ei olisi tullut kyllä mieleen. :-)

      Poista

Kokki kiittää viestistäsi!