tag:blogger.com,1999:blog-4689619540912024201.post5073871482143726805..comments2021-12-12T20:16:18.204+02:00Comments on Modernia intialaista: Kurpitsaa intialaisittainSatuhttp://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4689619540912024201.post-52500212430850931792013-10-24T16:37:03.174+03:002013-10-24T16:37:03.174+03:00Vautsi, kiitos asiantuntijan kommentista ja loista...Vautsi, kiitos asiantuntijan kommentista ja loistavista vinkeistä! :-)<br /><br />Itse syön kurpitsoja edelleenkin aika vähän, mikä johtuu ehkä siitä, että olen ehkä jämähtänyt tekemään aika samantyyppisiä juttuja tyyliin uudissa paahdettu, keitto jne. Mutta nythän sitä voisi kokeilla muutakin, kun tuli niin hyviä vinkkejä. :-)Satuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4689619540912024201.post-17035938037134682312013-10-24T13:33:53.576+03:002013-10-24T13:33:53.576+03:00Ohje vaikuttaa hyvältä täytynee kokeilla!
Kotipuut...Ohje vaikuttaa hyvältä täytynee kokeilla!<br />Kotipuutarhurina kasvatan itse muun muassa talvikurpitsaa.<br />-Säilykkeet eivät tee kauppaansa, mutta vuosituotos on kymmenestä sataan kiloon (tänä vuonna sadan paikkeilla)-Käytännön syistä kurpitsaa on kokattava vähintään kerran pari viikossa.<br />-Itse olen päätynyt pitkälti itämaisiin mausteyhdistelmiin, ja soveltavaan kokkaukseen, mikä auttaa myös ruokahävikin pienentämisessä.<br />Mausteiden valinnassa yleisin ongelma on ollut, ettei ruoka maistu miltään sinä päivänä, kun se on valmistettu, vaan maut tulevat esiin vasta vuorokauden kuluttua.<br />Tästä ongelmasta olen alkanut päästä marinoimalla kurpitsapaloja ja muita paistettavia kasviksia valinnaisten maustetahnojen, suolan, pippurin, viinietikan, jeeran valkosipulin, clilin, kala-, soija- tai äyriäiskastikkeen ym. itämaisten mausteiden seoksessa tuntikausia ennen ruuan valmistusta.<br />Mausteiden käytössä vain mielikuvitus on rajana, kunhan muistaa, että ruokaa on maustettava myös valmistusvaiheessa.<br />Kurpitsan kuullotukseen käytän usein kookosrasvaa, koska sillä päästään kuumempaan paistolämpöön, kurpitsan nestepitoisuus vähenee ja malto kiinteytyy.<br />kookosrasva myös korostaa ruokaan mahdollisesti lisättävien sitrusaromien makua. <br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4689619540912024201.post-51323710995270669662013-09-22T09:53:05.002+03:002013-09-22T09:53:05.002+03:00Kiva jos maistui, ja kiitos kun annoit palautetta....Kiva jos maistui, ja kiitos kun annoit palautetta. :-) <br /><br />Lanttu kuulostaa mulle vähän extremeltä, mutta mikä ettei; eihän se nyt niin erilaista kuin kurpitsa ole. :-)Satuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4689619540912024201.post-13128165303468363062013-09-21T20:36:48.673+03:002013-09-21T20:36:48.673+03:00Testattu ja ihan hyvää oli! Kiitokset ohjeesta. Ra...Testattu ja ihan hyvää oli! Kiitokset ohjeesta. Ravintolapäivänä joku koju tarjosi aika vastaavanlaista currya lantusta tehtynä. Sekin oli hyvää. Täytyy seuraavaksi kokeilla toimisiko sama maustesetti lantunkin kanssa. intialaisen_vaimonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4689619540912024201.post-49312558518925867792013-09-09T08:00:28.955+03:002013-09-09T08:00:28.955+03:00Tosiaankin ihan liian harvoin tulee tehtyä mitään ...Tosiaankin ihan liian harvoin tulee tehtyä mitään kurpitsasta! <br /><br />Mangojauhetta käytetään ihan vain maun takia - se tuo ruokaan sellaista hedelmäistä happamuutta.Satuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4689619540912024201.post-78758629468135576492013-09-08T18:32:49.608+03:002013-09-08T18:32:49.608+03:00Hyvän näköistä! Liian harvoin tulee tehtyä mitään ...Hyvän näköistä! Liian harvoin tulee tehtyä mitään kurpitsasta.<br />Tuo mangojauhe on minulle tuntematon. Käytetään siis ihan maun vuoksi, ei esim. tekstuurin tai muun takia??ullahttps://www.blogger.com/profile/10159388089757096663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4689619540912024201.post-55915526307585650622013-09-06T21:34:50.857+03:002013-09-06T21:34:50.857+03:00On tosi kiva, että butternutia saa nykyään Suomest...On tosi kiva, että butternutia saa nykyään Suomestakin aika hyvin, ainakin isoimmista marketeista. :-) Ei tästä ole kovin monta vuotta, kun se oli kaupoissa vielä melkoinen harvinaisuus.Satuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4689619540912024201.post-18391324970903175352013-09-06T18:50:43.366+03:002013-09-06T18:50:43.366+03:00Tuo samainen kurpitsa on minunkin suosikkejani ja ...Tuo samainen kurpitsa on minunkin suosikkejani ja täällä sitä ilokseni saa hyvin vuoden ympäri:) Ihanat mausteet tuossa kurpitsaruuassasi,pitäneekin kokeilla joku päivä!Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.com